Vidzemes veiksmes stāsti

VPR-logo_LV-transparent

SIA LEFF

Eksportspēja 2023

Gulbenes novads
Unikāla līklīniju parketa ražošana

Kontakti:
“Lejasmežāres”, Lizuma pagasts,  Gulbenes novads, LV- 4425

www.quiet.lv
edgars@leff.lv

+ 371 29466912

SIA “Leff” darbojas kokapstrādes nozarē. Uzņēmums ražo plūdenu un organisku līniju grīdas segumu – līklīniju parketu no ozola, kur katrs dēlis ir unikāls – ar saglabātu koka dabisko formu. Neatkārtojamo izskatu parketa grīdai piešķir dēļu sākotnējās formas. Katram dēlim tiek atrasta īstā vieta grīdā tā, lai samazinātu atgriezumus un izceltu dabisko skaistumu, tādējādi rūpējoties par dabu un reizē padarot unikālu katru grīdu, ko izgatavo. 

SIA “Leff” īpašnieks Edgars Birže ražošanas procesu pats izstrādājis un ieviesis no sākuma līdz beigām, pārzinot katru procesa etapu, kas ļauj to attīstīt tālāk un radīt citus līklīniju produkuts, kas priecēs klientus, pašus un nākamās paaudzes. Uz šo brīdi SIA “Leff” ir vienīgais pasaulē, kas ražo šādus nišas produktus.
Strādāju algotu darbu, un sapratu, ka tas ir par maz priekš manis. Spēju ko vairāk. Nolēmu kļūt par uzņēmēju,” atklāj Edgars, stāstot par savu ceļu no idejas līdz pirmajiem nopietnajiem eksporta pasūtījumiem. Atrodot, kas patīk, ko gribētu ražot un veicot rūpīgus izmaksu un ienākumu aprēķinus, skaitļi sakrita, sāka ražot. 

Izdevās atrast pirmo klientu, kurš nebija ne radinieks, ne paziņa, kam piedāvāju sagatavot 16 kvadrātmetru lielu grīdu, uzreiz atklājot, ka neesmu nekad to darījis, un nezinu, cik ilgu laiku tam vajadzēs, bet apsolīju, ka darīšu visu, kas manos spēkos, lai sasniegtu izcilu rezultātu”. Pirmo grīdu ražoja pusgadu, viss izdevās lieliski. Klienta atsauksme vainagojās ar nākamo klientu, radās pieredze un prasmes, lai varētu savu produktu piedāvāt plašākā tirgū. 

Par uzņēmuma veiksmes formulu Edgars uzskata lielās ambīcijas un efektivitāti, labas ilgtermiņa attiecības gan ar klientiem, gan ar piegādātājiem un ar darbiniekiem. Pie efektivitātes var pieminēt, ka uzņēmums izglābj daudzus, it kā vairs nelietderīgus kokus no krāsns, jo ražošanas procesa tehnoloģijas ļauj izmantot koksni, kas citiem ražotājiem nav piemērota. “Mēs varam samazināt izmaksas un reizē parūpēties par vidi,” norāda Edgars.  

Efektivitāte slēpjas arī jaunajās tehnoloģijās, SIA “LEFF” ievieš gan mākslīgo intelektu un dažādus mašīnmācīšanās algoritmus, gan aizstāj vienkāršu roku darbu ar robotiem. Kopumā apgūst un ievieš visas jaunākās tehnoloģijas, ko var piemērot uzņēmuma darbībai. Šobrīd uzņēmumā nodarbināti 5 darbinieki, tomēr Edgaram ir ambīcija atvērt ražotnes gan ASV, gan Ķīnā.  

Sasniegumi, ar ko lepojas SIA “Leff” ir fakts, ka jau uzņēmuma agrajās stadijās sākts eksportēt gan uz ASV un Singapūru, gan uz citām valstīm. Šobrīd tiek eksportēts apmēram 90% saražotās produkcijas. Edgars var lepoties, ka viņa piedāvātais produkts atbilst luksusa līmenim, ka uzņēmums var nodrošināt atbilstošu kvalitāti un ka nodrošina klientiem labāko pieredzi, sākot no pasūtījuma veikšanas līdz pat grīdas ieklāšanai.  

Lielākais izaicinājums Edgaram pārsvarā ir bijis atpazīt un atzīt savas kļūdas, no tām mācīties. 

Darbs savā novadā nozīmē ģimenes atbalstu, draugu un paziņu atbalstu, izdevīgāku resursu un infrastruktūras pieejamību, lētākas izmaksas, tomēr izaicinājums, veidojot uzņēmumu reģionā, ir attālums līdz Rīgai. Tur koncentrējas lielākie sadarbības partneri, klienti. 

Jauniem uzņēmējiem Edgars iesaka atrast mentoru, kurš šķiet pievilcīgs – patīk, gan viņa sasniegumi, gan viņa vērtības. Jānovērtē arī savas rakstura īpašības – jābūt ļoti augstiem mērķiem, lai kaut ko sasniegtu. “Esmu gribējis darīt visu un visiem, bet tad ir viss jāmāk, jāpazīst. Tas nav iespējams. Kad to saproti, nofokusējies uz to vienu, ko zini vislabāk, dari vislabāk un to tad arī dari”. 

Edgars arī sev apkārt veido pievilcīgu vidi, lai priecīgāk strādāt un veiksmīgāk var pārdot savu produktu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp